PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN SEYAHAT

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Prof.Dr. Oya IŞIK ve Prof.Dr. Tufan EROLDOĞAN tarafından yürütülen Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmalı olunan Kasetsart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesine gerçekleştirilen ziyaret fakültemizden proje araştırıcılarından Prof.Dr. Metin Kumlu, Doç.Dr. Leyla Uslu, Dr.Arş.Gör. Hatice Asuman Yılmaz, Arş.Gör. Burcu Ak da bulunmuşlardır.

Görüşmelerde, Kasetsart Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi tarafından Dekanı (Doç.Dr. Shettapong Meksumpun), Dış İlişkilerden sorumlu dekan yardımcısı (Doç.Dr.Wanwimol Klaypradit), Yetişticilik Bölüm başkanı (Yrd.Dr. Soranuth Sirisuay) ile Yrd.Dr. Jantana Praiboon, Doç.Dr. Anong Chirapart, Yrd.Dr. Suriyan Thankijjanukij Doç.Dr. Prapansak Srisapoome ile hareketlilik hakkında görüş alış verişinde bulunulmuştur.

Proje tabanlı Mevlana projesi kapsamında Alg ve Yetiştiricilik Ekibi olarak ayrı ayrı ve toplu görüşmeler yapmış; gerekli eğitim materyalleri  ile proje kapsamında Kasetsart Üniversitesinde 4 ay eğitim görecek Arş.Gör. Burcu Ak için en uygun program ayarlanmaya çalışılmıştır.

Proje kapsamında Kasetsart Üniversitesinden bu yıl 22 Haziran 2017 – 6 Temmuz 2017 tarihinde fakültemize gerçekleştirilecek ziyaretin detayları görüşülmüştür. 2017/2018 Akademik yılında bu üniversiteden iki öğretim üyesi ile bir adet doktora öğrencisinin değişimden faydalanmasına karar verilmiştir.

Seyahat kapsamında ayrıca, Kasetsart Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi ’de ziyaret edilmiştir. Mevlana değişim programları hakkında bilgi verilmiştir. Çukurova Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Çelik, Yrd.Doç.Dr. Kaan Tekelioğlu ile Fakültemiz öğretim üyesi Prof.Dr. Mahmut Gökçe’de bu ziyarette yer almışlardır.

Fakültemizin 2006 yılından beri partneri olan Chulalongkorn Üniversitesi, Veterinerlik Fakültesi’nde de bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Mevlana değişim programının detayları görüşülmüş ve olası iş birliktelikleri tartışılmıştır.

• Teknik Gezi Raporu