...

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ

Fakültemiz “22 Mart Dünya Su Günü”nde, Orman ve Su Isleri Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar VII. Bölge Müdürlügü ve Doga Arastirmalari Dernegi Adana Temsilciligi ile birlikte 23–24 Mart tarihlerinde, M1 Merkez Adana AVM’de etkinlik düzenleyerek, bu yil Dünya Su Günü’nün temasi olan “Su Dayanismasi – Water Cooperation”nin en güzel örnegini sergilemistir. Ögrencilerimiz bu etkinlikte bir damla suda yasam, yayilimci ve zararli türler, akuaponik sistemler, deniz kaplumbagalari gibi sucul yasam ile su ayak izimiz konularinda hazirlamis olduklari görselleri sunmuslardir.

Orman ve Su Isleri Bakanligi Sulak Alanlar Sube Müdürlügünce hazirlanan kisa filmin gösterimi, VII. Bölge Müdürlügü’nün düzenledigi afisler ve brosürler dagitilmis, sulak alanlar ve sucul yasam konusunda bilgilendirme yapmistir. Doga Arastirmalari Dernegi’de hazirladiklari brosürleri halka dagitmis, slayt gösterisi sunmus ve bilgilendirme yapmistir.

Halkin ilgisinin oldukça yogun oldugu etkinlik, Orman ve Su Isleri Bakanligi  VII. Bölge Müdürü Etem BOZ, Adana Sube Müdürü Bünyamin NUR, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oya ISIK tarafindan ziyaret edilmistir. Ögrencilerimizin üstün performans gösterdigi etkinlikteki ekip çalismasi görülmeye degerdi.

Fakültemiz organizasyonda yer alan Doç. Dr. Fatma ÇEVIK, Doç. Dr. Canan TÜRELI BILEN, Aras. Gör. Sinan MAVRUK, Aras. Gör. Sedat GÜNDOGDU ile  emegi geçen diger tüm hocalarimiza ve çok sevgili ögrencilerimize tesekkür ederiz.