Ç.Ü. SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ BİLİM ŞENLİĞİ

Fakültemizde 03.04.2013 tarihinde, öğrencilerimizin alanları ile ilgili derslerde hazırladıkları çalışmaları sundukları ve ayrıca Fakülte laboratuvarlarında sucul yaşam ile ilgili görselleri ve malzemeleri tanıttıkları “BİLİM ŞENLİĞİ” adı altında bir etkinlik düzenlenmiştir.

Şenlikte, Fakülte elemanlarının kurmuş olduğu Mavi Kilikya Derneği’nin standı, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü standı, Mezunlarımızın standı, Erasmus standı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğünün Bakanlık tarafından hazırlanan afişler ile kaplumbağa iskeleti ve öğrenci posterlerine yer verilmiştir. Şenlikte kepçe ile balık tutma yarışması ve Üniversitemizin Bisiklet Kulübünün gösterisi de yer almıştır.

46 poster sunumun olduğu etkinlikte yapılan poster yarışmasında, öğrencilerimiz “Zebra Midye” ile Ali KURT 1. “Katil Yosunlar” ile Mahmut TUTUMLU ve Mehmet ORUÇ 2. ve“Doğduğum Sahile Dönmek İstiyorum” ile Burcu AKDEMİR isimli öğrencilerimiz 3.’lük derecesi almışlardır.

Ayrıca Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürü Etem BOZ,Müdür Yardımcısı Yüksel ABİDİNOĞLU ve şube müdürleri, Meteoroloji 6. Bölge Müdürü Ahmet KOCAMAN da etkinliğimize katılarak, laboratuarları ve öğrencilerin hazırladığı posterleri incelemişlerdir. Üniversitemizin değişik fakültelerinden akademisyen ve öğrenciler ile birlikte, Karataş IMKB Çok Programlı Lisesi, Yumurtalık Çok Programlı Lisesi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Kurttepe İbrahim Atalı Meslek Lisesi’nden gelen 210 lise öğrencisi de şenliğe katılanlar arasında yer almışlardır.