Fakültemiz öğretim elemanları 2015 ile 2022 yılları arasında toplam 209 BAP projesi tamamlamışlardır. Bu projelerin yıllara göre dağılımı Şekil 1’de verilmiştir. Bu şekilden de görülebileceği gibi, bu süreç üç bölüme ayrılabilir. Birinci bölüm 2015 -2018 yılları arasındaki üç yıllık bölümdür. Bu bölümde öğretim üyesi başına kapatılan proje sayısı yaklaşık 1 civarında gerçekleşmiştir. İkinci bölüm 2018-2019 yıllarıdır. Bu bölüm geçiş dönemi olarak nitelendirilebilir. Üçüncü bölüm ise 2020-2022 yılları arasını kapsayan üç yıllık dönemdir. Bu dönemde ise öğretim üyesi başına proje kapatma sayısı 0.68 civarında gerçekleşmiştir. Genel olarak birinci dönem ile üçüncü dönem arasında kapatılan proje sayısında yaklaşık %30 azalma olmuştur.
Şekil 1. Yıllara göre kapatılan BAP Projesi sayısı
Proje türlerine göre dağılım ise Şekil 2’de gösterilmiştir. Bu şekle göre tamamlanan projeler içerisinde en yüksek payı Bireysel Araştırma Projeleri kapsarken (%54), bunu Yüksek Lisans (%26) ve Doktora (%14) Projeleri takip etmiştir. Yıllara göre proje türlerinin dağılımı Şekil 3’de gösterilmiştir. Bu şekle göre genel trend olarak her yıl kapatılan projeler içeresinde Bireysel Araştırma Projelerinin oranının azalırken Yüksek Lisans Projelerinin oranında artış olduğu görülmektedir. Nitekim İlk Dönem olarak tanımlanan 2015-2017 arasında Bireysel Araştırma Projelerinin tüm projeler içerisindeki oranı %64, yüksek lisans projelerinin payı ise %17’dir. Buna karşın üçüncü dönemde Bireysel Araştırma Projelerinin payı %42, Yüksek Lisans Projelerini payı %45 olarak gerçekleşmiştir.
Şekil 2. Kapatılan BAP projelerinin türlerine göre dağılımı
Şekil 3. Kapatılan farklı türdeki BAP projelerinin yıllara göre dağılımı
2015 -2022 yılları arasında fakültemiz öğretim elemanları tarafından yürütülen BAP projelerinin listesi aşağıda verilmiştir. Projelerle ilgili daha detaylı bilgiye "Çukurova Üniversitesi Proje Sureçleri Yönetim Sisteminden" ulaşılabilir.
Prj.Kodu | Prj Türü | Prj Adı | Yürütücü | Bölüm | Yıl |
FBA-2014-2415 | B. Araştırma | Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2011BAP13 | B. Araştırma | Farklı Sürelerde Uygulanmış Gökkuşağı Alabalık (Oncorhynchus mykiss) Yumurtalarının Açılma Oranları ve Triploidi Oluşumunun İncelenemsi | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2013BAP15 | B. Araştırma | Yumurtalık Kıyısal Sularında ( İskenderun Körfezi ) Mesozooplanktonun Mevsimsel Dağılımı ve Fitoplankton Boy Grupları ile İlişkilerinin İncelenmesi | Sevim Polat | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2014BAP1 | B. Araştırma | Seyhan Baraj Gölünde Yüzer Ağ Kafeslerde Asya Kedi Balıklarının Büyütülmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2013BAP19 | B. Araştırma | Ayçiçek Yağı Kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonun dondurularak depolanan levrek ( Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal,kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2013BAP1 | B. Araştırma | Dikenli Vatoz Dasyatis Pastinaca ( Linnaeus , 1758 ) 'nın Parazitik Copepod Faunasının Belirlenmesi | İbrahim Demirkale | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2011D5 | Doktora | İskenderun Körfezi İhtiyoplanktonunun Zamansal ve Alansal Değişimi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2013BAP7 | B. Araştırma | Yumurtalık Kıyısal Zonunda Dağılış Gösteren Lesepsiyen Kemikli Balık Türlerinin Zamansal Değişimi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2015 |
FYL-2014-2551 | Y.Lisans | Biberiye ve kekik esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemülsiyonların buzda depolanan alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetosu kalitesi üzerine etkileri | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2013YL2 | Y.Lisans | Karabaş ( Lavandula stoechas ) ve Melisa (Melissa officinalis L. ) Bitki Ekstrelerinin Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus ) Üzerindeki Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2013BAP26 | B. Araştırma | Ceyhan Nehri Üzerinde Yer Alan Kırmıtlı Kuş Cenneti Su Kalitesi ve Mevsimlere Göre Değişimi | Fatma Çevik | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2013BAP4 | B. Araştırma | Eksi Balığı ( Leiognathus kluzingeri ) Proteinlerin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss ) Filetolarında Yenilebilir Kaplama olarak kullanımının soğuk depolama süresince duyusal,kimyasal ve mikrobiyolojik kaliteleri üzerine etkileri | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2012BAP12 | B. Araştırma | Seyhan Baraj Gölündeki Gümüş Havuz Balığı (Carassius gibelio Bloch, 1782) Populasyon Dinamiği Parametrelerinin Belirlenmesi | Lugal Göksu | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2013BAP5 | B. Araştırma | Ticari Çipura ve Levrek Yemlerinin Yağ Asidi Profilleri | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2013YL4 | Y.Lisans | İskenderun Körfezinde Dağılım Gösteren Farklı Makroalg Türlerinin Pigment, Antioksidan ve Bazı Besin Bileşenlerinin Mevsimsel İncelenmesiOlarak | Sevim Polat | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2013BAP3 | B. Araştırma | Keten Tohumu Yağının Belirli Oranlarda Balık Yağı ile Değiştirilmesinin Çipura (Sparus Aurata ) 'ların Büyüme Parametreleri ve Vücut Komposizyonlarına Etkisi | Oğuz Taşbozan | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2013BAP9 | B. Araştırma | Mırmır Balığı ( Lithognathus mormyrus ( LİNNAEUS, 1758 )'nın Parazitik Copepod Faunasının Belirlenmesi | İbrahim Demirkale | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2012BAP9 | B. Araştırma | Kuzeydoğu Akdeniz (İskenderun Körfezi) Kıyısal Sularında Heterotrofik Bakteri Dağılım ve Yoğunluğunun İncelenmesi | Sevim Polat | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2012BAP10 | B. Araştırma | Gökkuşağı Alabalık (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792)Larında Kuşburnu (Rosa canina) Uygulamalarının Antioksidan Enzim Aktiviteleri Üzerine Etkisi | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2012BAP8 | B. Araştırma | Azot Eksikliği ve Tuzluluk Stresi ile Yağ İçeriği Artırılan Spirulina Platensis Kültüründe Yıllık Yağ Üretimi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2012BAP13 | B. Araştırma | Kekik Ekstraktı İlaveli Yenilebilir Film ile Kaplanan İstavrit'in (Trachurus trachurus) Dondurarak Depolama Boyunca Kimyasal ve Duyusal Kalite Değişimlerinin İncelenmesi | Bahar Karakaya | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2011BAP10 | B. Araştırma | Doğu Akdeniz Koşullarında Ziber (Epinephelus costae)de Erkekleşmenin Öne Çekilmesi ve Döl Alımı Olanaklarının Araştırılması | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2015 |
FYL-2014-2561 | Y.Lisans | Spirulina platensis'in Domateste Bakteriyel Solgunluk Hastalığının Biyolojik Mücadelesinde Kullanım Olanakları | Oya Işık | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2011BAP9 | B. Araştırma | Hasat Öncesi Soydum Bikarbonat İlaveli Yemle Beslenen Alabalıkların Dondurarak Depolama Süresince Et Kalitesinde Meydana Gelen Değişimlerin İncelenmesi | Bahar Karakaya | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2013YL3 | Y.Lisans | Mersin Körfezinden Yakalanan Balon Balığı'nın ( Lagocephalus sceleratus, Gmelin 1789 ) Mevsime ve Eşeye Bağlı Olarak Besin Kompozisyonu ve Tetrodotoksin Düzeylerindeki Değişimler | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2013D2 | Doktora | Patates, Yer Elması ve Pancar Kabuğu Ekstraktlarının Gökkuşağı Alabalığı ( Oncorhynchus mykiss ) Filetoları Üzerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkisi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2011D7 | Doktora | AKYATAN LAGÜNÜ (ADANA-KARATAŞ)?NDEN YAKALANAN MAVİ YENGEÇLER (Callinectes sapidus, Rathbun 1896)?DE BAKTERİYOLOJİK, PARAZİTİK VE FUNGAL ARAŞTIRMALAR | İbrahim Cengizler | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2013BAP13 | B. Araştırma | Doğal, Kültüre Alınmış ve Anaç Boydaki Minekop ( Umbrina cirrosa ) un Vücut Kimyasal Kompozisyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2011D9 | Doktora | Yeme Farklı Oranlarda Eklenen Mannan-Oligoskkarit (MOS)in Çipura (Sparus Aurata)da Büyüme ve Kalite Parametreleri Üzerine Etkileri | Yasemen Yanar | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2013BAP6 | B. Araştırma | Farklı Balık İnfüzyon Sıvılarının Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Biyojenik Aminler Üzerine Etkilerinin İncelenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2012D3 | Doktora | İskenderun Körfezinde (kuzey Doğu Akdeniz) Dağılım Gösteren Iskarmoz (Saurida undosquamis (Richardson, 1848)ların Bazı Beslenme Özelliklerinin İncelenmesi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2015 |
SÜF2012BAP4 | B. Araştırma | Kuzeydoğu Akdeniz İskenderun Körfezinde dip trolü ile avlanan kıkırdaklı balık türlerinin biyokütle ve yoğunluk dağılımları | Hacer Yeldan | Temel Bilimler | 2015 |
SÜF2011BAP15 | B. Araştırma | Balık Yağının Farklı Oranlarda Tavuk Yağı ile Değiştirilmesiyle Elde Edilen Yemlerle Beslenen Levreklerin (Dicentrarchus labrax) Büyüme Parametreleri ve Vücut Kompozisyonlarının Belirlenmesi | Oğuz Taşbozan | Yetiştiricilik | 2015 |
SÜF2013BAP14 | B. Araştırma | Yumurtalık Kıyı Bölgesinde Deniz Altı Dip ve Bentik Habitat Yapısının Yan Taramalı Sonar Kullanarak Belirlenmesi | Tuncay Kuleli | Temel Bilimler | 2015 |
FBA-2016-6205 | B. Araştırma | UkranianTurkish Joint Antarctic Scientific Research Expedition Kapsamında Argentina Takımadaları Antarktikada İhtiyoplankton Örneklemeleri Gerçekleştirilmesi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2016 |
FBA-2016-5073 | B. Araştırma | Doğadan ve yetiştiricilikten elde edilen Mırmır (Lithognathus mormyrus) balığının besinsel kompozisyonu ve yağ asitleri profili. | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2016 |
SÜF2012D5 | Doktora | Diflubenzuron'un Fitoplankton ve Zooplankton'da Birikimi ve Büyümeye Etkisi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2016 |
FDK-2014-2526 | Doktora | Organik Asitlerin Bakterilerin Biyojen Amin Üretimi ve Gelişimi Üzerindeki Antimikrobiyal Etkilerinin in vitro İncelenmesi | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
FBO-2016-7189 | A.Altyapı | İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Çeker Ocakların Bakımı ve Onarımı | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2013BAP25 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi'ndeki Mavi Yengeç'in ( Callınectes Sapıdus ) Bazı Popülasyon Dinamiği Parametrelerinin Tahmini | Canan Türeli | Temel Bilimler | 2016 |
FBO-2016-7471 | A.Altyapı | 25HP Suziki Sea Maaster 600 Yüzer Taşıt Bakım ve Onarımı | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2013BAP24 | B. Araştırma | Alabalık ( Salmo Trutta ) ve Levrekte ( Dıcentrarchus Labrax ) Myostatin Gen Polimorfizminin Araştırılması | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2016 |
FBA-2016-5780 | B. Araştırma | Doğal ve Kültüre Alınmış Boydaki Sivriburun Karagöz Diplodus puntazzoun Vücut Kimyasal Kompozisyonlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma | Oğuz Taşbozan | Yetiştiricilik | 2016 |
FBA-2015-5329 | B. Araştırma | İskenderun Körfezinde Kış Periyodunda Gözlenen Clupeiform (Teleostei-Actinopterygii) Larvalarında Beslenme Yoğunluğunun Çevresel Koşullarla İlişkisinin İncelenmesi | Sinan Mavruk | Temel Bilimler | 2016 |
FBA-2015-4409 | B. Araştırma | L-arjinin Dekarboksilaz Sıvısına Eklenen Kavrakrolün Patojenlerin Gelişme Performansı ve Biyojenik Amin Üretimine Etkisinin İncelenmesi | Abdurrahman Polat | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
FYL-2015-4813 | Y.Lisans | Bazı Baharatların Sumak Kimyon Karabiber ve Kırmızı Biber Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2012D2 | Doktora | Beyaz Kum Midyesi (Chamelea gallina (Linnaeus, 1758)) Avcılığına Uygun Farklı Alanlardaki (Sinop-Kastamonu) Stokların Yoğunlukları ile Mevsimsel Gelişimlerinin Karşılaştırılması ve Bu Türün Avcılığını Yapan Teknelerin Sosyo-Ekonomik Analizi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
FDK-2014-2400 | Doktora | Çukurova Bölgesinde Kafeslerde Asya Kedi Balığının (Pangasianadon hypophthalmus Sauvage, 1878) Farklı Yem Kaynağı ve Döngülü Açlık ile Beslemenin Büyüme ve Yem Alımı Üzerine Etkileri | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2016 |
FYL-2014-2900 | Y.Lisans | Mersin İli Su Ürünleri Tüketim Algısının Değerlendirilmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2016 |
FBA-2015-3684 | B. Araştırma | Kanola yağı ile hazırlanmış yemlerle beslenen Avrupa Deniz Levreğinin (Dicentrarchus labrax) büyüme performansı ve yağ asidi kompozisyonu | Hatice Asuman Yılmaz | Yetiştiricilik | 2016 |
FBA-2014-2217 | B. Araştırma | Yetiştiriciliği Yapılan ve Doğadan Avlanan Nil Tilapia (Oreochromis niloticus)'larında Karşılaştırmalı Probiyotik Araştırmaları | İbrahim Cengizler | Yetiştiricilik | 2016 |
SÜF2013BAP23 | B. Araştırma | Lesepsien Balık Türlerinden Callionymus filamentosus Valenciennes,1837 Üzerinde Taşınmış Olması Muhtemel Parazitik Kopepod Türlerinin Belirlenmesi | Argun Akif Özak | Yetiştiricilik | 2016 |
FBA-2015-3662 | B. Araştırma | Yumurtalık ve Gölovası Balıkçılarının Avcılık Davranışlarının Uzaktan Algılama Yöntemi ile Alansal Analizi | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2013BAP18 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi Nudibranchia ( Opisthobranchia , Mollusca ) Faunasının Araştırılması | Cem Çevik | Temel Bilimler | 2016 |
SÜF2013BAP21 | B. Araştırma | İskenderun Körfezinde Bulunan Sesil Epilit Canlıların Mollusca Faunası | Cem Çevik | Temel Bilimler | 2016 |
SÜF2013D3 | Doktora | Çukurova Koşullarında Asya Kedi Balığı ( Pangasianadon hypophthalmus Sauvage,1878 ) Yetiştiricilik Olanaklarının Araştırılması | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2016 |
FBA-2014-2313 | B. Araştırma | Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2012D4 | Doktora | Balıklarda Büyüme Parametrelerinin Bayesyen İstatiksel Yöntemle Tahmini | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2016 |
SÜF2012BAP6 | B. Araştırma | Aromatik Bitki Yağlarının Vakum Paketlenmiş Fermente Balık Filetosu Üzerindeki Mikrobiyolojik ve Kimyasal Etkileri | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2012BAP14 | B. Araştırma | Organik Asitlerin Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteri Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
FDK-2014-1954 | B. Araştırma | Adana bölgesi dalyan balıkçılığı ve ekonomik yapısı | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
FBA-2014-3067 | B. Araştırma | Eksi balığından (Equulites klunzingeri) geliştirilen fermente silajların besin kalitesi ve karakterizasyonlarının asit silajlarla karşılaştırılması | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2013BAP11 | B. Araştırma | Yüksek Stoklama Yoğunluklarında Karideslerde ( Penaeus semisulcatus ) Büyüme ve Yem Tüketiminin Belirlenmesi | Metin Kumlu | Yetiştiricilik | 2016 |
SÜF2013BAP2 | B. Araştırma | Kırlangıç Balığı (Chelidonichthys lucerna (Linnaeus , 1758 ) )'nın Parazitik Kopepod Faunasının Belirlenmesi | Argun Akif Özak | Yetiştiricilik | 2016 |
FYL-2014-3162 | Y.Lisans | FARKLI FORMÜLASYONLARDA ÜRETİLEN BALIK ÇORBASI VE MAKARNA SOSUNUN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİ | Bahar Karakaya | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2013BAP16 | B. Araştırma | Dışarı Ortam Koşullarında Haematococcus pluvialis Kültürü ve Astaksantin Birikimi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2016 |
SÜF2012YL5 | Y.Lisans | Seyhan Baraj Gölü'nde Sudaklar (Sander lucioperca ) için Uzatma Ağı Seçiciliğinin Belirlenmesi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
FBA-2015-3315 | B. Araştırma | AMATÖR OLTA AVCILIĞINDA SARGOZUN (Diplodu sargus Lin 1758) İĞNE SEÇİCİLİĞİNİN BELİRLENMESİ | Erhan Akamca | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2016 |
SÜF2013BAP8 | B. Araştırma | Kafeslerde Farklı Yağ Oranları ile Beslenmiş Alabalık (Oncorhynchus mykiss )'ların Sperm Kalite ve Morfolojisinin Saptanması | Şefik Surhan Tabakoğlu | Yetiştiricilik | 2016 |
SÜF2013BAP22 | B. Araştırma | Seyhan Baraj Gölünden Avlanan ve Kafeslerde Yetiştirilen Alabalık ( Oncorhynchus mykiss )'ların Sperm Kalite Parametrelerinin Karşılaştırılması | Şefik Surhan Tabakoğlu | Yetiştiricilik | 2016 |
FDK-2014-2290 | Doktora | FARKLI KABUKLU SU ÜRÜNLERİ ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN KİTOSAN BİYOPOLİMERİNİN KARAKTERİZASYONU YENİLEBİLİR FİLM ÜRETİMİ VE FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ | Aygül Küçükgülmez Yandım | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FYL-2015-4802 | Y.Lisans | Aspir Carthamus tinctorius ve Kudret narı Momordica charantia L ekstraktlarının balık etindeki bozulma etmeni ve patojen bakteriler üzerindeki antimikrobiyal aktivitelerinin incelenmesi | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBA-2015-4503 | B. Araştırma | Patates,Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FYL-2016-5507 | Y.Lisans | Yapay deniz çayırının juvenil balık dağılımına etkisi | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FYL-2015-4296 | B. Araştırma | Geleneksel Trol Balıkçılığında Kullanılan Kapı Tipleri, Özellikleri ve Sayısal Olarak Modellenmesi | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBT-2017-7940 | Toplantı Düzenleme | Dalyan Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştatyı | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FDK-2014-2820 | Doktora | FARKLI ALIŞTIRMA SU SICAKLIKLARINDA BAZI AKVARYUM BALIĞI TÜRLERİNİN SICAKLIK TOLERANS PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2017 |
FBA-2016-6193 | B. Araştırma | Yumurtalık Koyu (Kuzeydoğu Akdeniz)'ndan İzole Edilen Bazı Diyatome Türlerinin Kültüre Alınması ve Biyokimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2017 |
FYL-2015-4633 | Y.Lisans | AKYATAN LAGÜNÜ (KARATAŞ, ADANA) FİTOPLANKTONİK DİYATOM VE DİNOFLAGELLAT TOPLULUKLARI İLE BAZI FİZİKOKİMYASAL PARAMETRELERİN ZAMANSAL DEĞİŞİMİ | Sevim Polat | Temel Bilimler | 2017 |
FYL-2014-3164 | Y.Lisans | KEMANE VATOZ?UNDAN (Rhinobatos rhinobatos) ELDE EDİLEN SURİMİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBA-2016-5885 | B. Araştırma | Aşağı Seyhan Nehri'de Farmasötik Maddelerin Bulunurluğu ve Mevsimsel Değişimi | Evşen Güzel | Temel Bilimler | 2017 |
FBA-2016-4930 | B. Araştırma | Doğu Akdeniz Türkiye Sahilleriİskenderun Körfezinden Yakalanan İskarmoz Balığı Sphyraena sphyraena Lnın Parazitik Copepod Faunasının Belirlenmesi | İbrahim Demirkale | Yetiştiricilik | 2017 |
FBA-2016-6006 | B. Araştırma | Sarımsak (Allium sativum) Tozu Katkısı ile Beslenmiş Gökkuşağı Alabalıklarında Yeni Nesil DNA Dizileme Yöntemi Kullanılarak Barsak Florasındaki Değişimlerin Belirlenmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2017 |
FYL-2016-7290 | Y.Lisans | Eksi balığı Equulites klunzingeri protein izolatı ile sosis üretimi ve soğuk depolama süresince (4 C) fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerinin araştırılması | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FDK-2015-4499 | Doktora | Panel Fotobiyoreaktörde Kültüre Alınan Dunaliella salina, Dunaliella bardawil ve Dunaliella sp. (Tuz Gölü'nden izole edilen)'de Beta Karoten Üretimi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2017 |
FYL-2015-3781 | Y.Lisans | Alabalıkların (Oncorhynchus mykiss) Çukurova?da kafes koşullarında Sarımsak (Allium sativum) destekli yemlerle beslenmesinin büyüme performansı üzerine etkileri | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2017 |
FBA-2016-6727 | B. Araştırma | Erugosquilla massavensis'den hazırlanan asit silajların besinsel kaliteleri ve depolanma süresince kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin değerlendirilmesi | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBO-2017-8079 | A.Altyapı | 3D tarayıcı tamiri | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBA-2015-4954 | B. Araştırma | n6 PUFA ve MUFA İçeren Yemler ile Beslenen Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykissnın Balık Yağı ile Geri Beslemenin Yağ Asidi Kompozisyonuna Etkileri | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2017 |
FBA-2016-6069 | B. Araştırma | Doğu Akdenizde avlanan Altınbaş kefal (Liza aurata) ve Paşa barbunu (Upeneus moluccensis)'nun biyokimyasal kompozisyonlarındaki değişimler | Yasemen Yanar | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBO-2016-7388 | A.Altyapı | Su Ürünleri Fakültesine ait Gözlem1 isimli teknenin bakım ve onarımı | Sedat Gündoğdu | Temel Bilimler | 2017 |
FBA-2014-2831 | B. Araştırma | Kabuklu Su Ürünleri Atıklarından Sentezlenen Kitosan Biyopolimerinin Fizikokimyasal Özelliklerinin Kıyaslanması | Aygül Küçükgülmez Yandım | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBA-2015-4346 | B. Araştırma | Yabani Sarımsak Allium macrochaetum Boiss ve Hausskn Ekstraktının Patojen Bakteri Türlerinde in vitro Antibakteriyel Etkisinin Belirlenmesi | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2017 |
FDK-2014-2668 | Doktora | TON BALIĞI YAN ÜRÜNLERİNDEN ÜRETİLEN VE SOĞUKTA (4±2 °C)DEPOLANAN BALIK PATENİN KALİTESİ ÜZERİNE FARKLI AMBALAJLARIN ETKİLERİNİN İNCELENMESİ | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FBA-2016-6247 | B. Araştırma | Kayalık Alanda Kaybolan Uzatma Ağlarının Hayalet Avcılık Etkisi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2017 |
FDK-2015-4829 | Doktora | LEPİSTES (Poecilia reticulata)?İN RESİRKÜLE SİSTEMDE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE STOK YOĞUNLUĞU, MONOSEKS KÜLTÜR VE TUBİFEKS (Tubifex tubifex) İLE BESLENMESİNİN ETKİSİ | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2017 |
FBO-2016-7315 | A.Altyapı | Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümüne ait Analitik Laboratuvarındaki mikroskop ve spektrofotometre cihazlarının bakım ve onarımı | Tuba Terbıyık Kurt | Temel Bilimler | 2017 |
FYL-2014-2815 | Y.Lisans | Yumurtalık Lagünlerindeki Balık Türlerinin Mevsimsel Değişiminin İncelenmesi | Meltem Manaşırlı | Temel Bilimler | 2017 |
FBT-2016-7241 | Toplantı Düzenleme | IV. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi Çalıştayı | Hatice Asuman Yılmaz | Yetiştiricilik | 2017 |
FBO-2017-9707 | A.Altyapı | 80 C bakım onarımı ve Liyofilizatör bakım onarımı | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2018 |
FYL-2014-3496 | Y.Lisans | BAZI DENİZ VE TATLI SU BALIK TÜRLERİNDEN LAKTİK ASİT BAKTERİ İZOLASYONU VE BUNLARIN FERMANTASYON YETENEKLERİN ARAŞTIRILMASI | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FBO-2017-9503 | A.Altyapı | Yüksek devirli soğutmalı santrifüj şaft ve süspansiyon bakım onarımı | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FDK-2014-2218 | Doktora | Doğal Antioksidanların Mikroenkapsüle Edilen Hamsi Yağlarının Oksidatif Stabiliteleri Üzerine Etkileri | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FBA-2017-9591 | B. Araştırma | Ceyhan Nehrinin Farklı Bölgelerinden Yakalanan Avrupa Yılan Balığı (Anguilla anguilla L 1758) ve Yayın Balığı (Siluris glanis Linnaeus 1758)'nın Solungaç ve Karaciğer Dokularındaki Oksidatif Stres Biyomarkırları | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2018 |
FBA-2016-7057 | B. Araştırma | Tuzluluk Stresinin 3 Farklı Mikroalg Türünde Biyokimyasal Yapısına Etkisi | Leyla Uslu | Temel Bilimler | 2018 |
FBA-2017-7697 | B. Araştırma | Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FDK-2016-5578 | Doktora | MERSİN KÖRFEZİ?NDE (KUZEY DOĞU AKDENİZ) AVLANAN BALON BALIKLARININ (Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis) BESİN BİLEŞENLERİ, AĞIR METAL VE TETRODOTOKSİN (TTX) DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FBO-2017-9796 | A.Altyapı | İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı | Mustafa Durmuş | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FBA-2016-6642 | B. Araştırma | Kırmızı Kıskaçlı Kerevitin (Cherax quadricarinatus) Resirküle Sistemde Yetiştirilebilmesi İçin Ekonomik Bir Yem Formülasyonu Geliştirilmesi | Metin Kumlu | Yetiştiricilik | 2018 |
FBA-2016-6764 | B. Araştırma | Doğadan Avlanan Bazı Alternatif Balık Türlerinin Sperm Kalitelerinin İncelenmesi | Şefik Surhan Tabakoğlu | Yetiştiricilik | 2018 |
FYL-2015-4674 | Y.Lisans | Sera Koşullarında Melez Tilapiaların Sarımsak (Allium sativum) Destekli Yemlerle Beslenmesinin Büyüme Performansı Üzerine Etkileri | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2018 |
FYL-2015-5195 | Y.Lisans | DİL BALIĞI (Solea solea Linnaeus, 1758) PARAZİTLERİNDEN Caligus solea (CALIGIDAE:COPEPODA)?NIN SERBEST YAŞAM EVRELERİNİN BELİRLENMESİ | Argun Akif Özak | Yetiştiricilik | 2018 |
FBO-2017-9318 | A.Altyapı | Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı | Abdurrahman Polat | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2018 |
FDK-2016-6272 | Doktora | Toprak Solucanı Eisenia fetidanın HUFA İçeriğinin Zenginleştirilmesi ve Karides Penaeus vannamei Beslemede Kullanımı | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2018 |
FYL-2015-4650 | Y.Lisans | Aromataz İnhibitörü ve 17 Metiltestosteron Hormonları ile Lagos (Epinephelus aeneus, Geoffroy SaintHilaire 1817) Bireylerinde Erkekleştirmenin Öne Alınması | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2018 |
FBO-2017-9504 | A.Altyapı | Soğutmalı santrifüj cihazı motor bakım ve onarımı | Oya Işık | Temel Bilimler | 2018 |
FDK-2017-8673 | Doktora | FİNİKE KÖRFEZİ?NDEKİ (ANTALYA) BAZI BALON BALIKLARININ POPÜLASYON PARAMETRELERİ VE BESLENME ÖZELLİKLERİ | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FBA-2017-7982 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi Yumurtalık Kıyısal Alanında Dip Trolü ile Avlanan Bazı Su Omurgasızlarının Mevsimsel Bulunurluğu | Meltem Manaşırlı | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2018-10544 | B. Araştırma | Yumurtalık Koyu Kuzeydoğu Akdenizndan İzole Edilen Bazı Diyatome Türlerinin Fotobiyoreaktörlerde Kültüre Alınması ve Azot Sınırlamasının Lipit Miktarına Etkisi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2016-7389 | B. Araştırma | İskenderun Körfezinin Yumuşak Zemininde Bulunan Yumuşakçaların Mollusca Derinliklere Göre Zamansal ve Alansal Dağılımları | Cem Çevik | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2015-3762 | B. Araştırma | Yumurtalık Kuzeydoğu Akdeniz Kıyısal Zonunda Dağılış Gösteren Pelates quadrilineatus Russell 1986 Balığının Bazı Biyolojik Özellikleri | Hacer Yeldan | Temel Bilimler | 2019 |
FYL-2017-8697 | Y.Lisans | Karagöz Balığı (Diplodus vulgaris Geoffory SaintHilaria 1817) Genetik Çeşitliliğinin Mikrosatelit Markörlerle İncelenmesi | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2017-7849 | B. Araştırma | Susam Yağının Çipura (Sparus aurata) Yemlerinde Alternatif Olarak Kullanılması | Oğuz Taşbozan | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2017-7834 | B. Araştırma | Lüfer avcılığında tercih edilen olta yemlerinin kimyasal ve fiziksel karekterizasyonlarının belirlenmesi | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FDK-2016-5697 | Doktora | KIRMIZI KISKAÇLI KEREVİTLERDE (Cherax quadricarinatus) KAPALI DEVRE SİSTEMDE ÜREMENİN HORMONLARLA UYARILMASI VE YOĞUN YAVRU ÜRETİM TEKNİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ | Metin Kumlu | Yetiştiricilik | 2019 |
FYL-2018-10593 | Y.Lisans | Melez Tilapiaların (Oreochromis niloticus x O. aureus) Taurin destekli yemlerle beslenmesinin büyüme performansına ve vücut besin bileşenleri üzerine etkileri | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2018-9868 | B. Araştırma | Farklı sazan türlerinin kafes ve tank koşullarında polikültür amaçlı yetiştirme olanaklarının incelenmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2019 |
FYL-2018-10595 | Y.Lisans | Kafes Koşullarında Boylamanın Ve Farklı Boy Kompozisyonlarının Aynalı Sazan (Cyprinus carpio)'ların Büyüme Performansları Üzerine Etkisi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2017-7490 | B. Araştırma | Türkiye Caligus (Copepoda:Caligidae)Faunasının Revizyonu | Argun Akif Özak | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2016-5020 | B. Araştırma | YUMURTA AKI LİZOZİMİNİN FİZİKSEL VE BİYOTEKNOLOJİK YÖNTEMLERLE EKONOMİK SAFLAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2016-7043 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi'nde Su Kolonunda ve Sedimentteki Mikroplastiklerin Alansal ve Zamansal Dağılımının Belirlenmesi | Sedat Gündoğdu | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2017-7886 | B. Araştırma | YEŞİL KAPLAN KARİDESİ (Penaeus semisulcatus) LAVRALARINDA LESİTİNCE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ ARTEMİA KULLANIMI | Hatice Asuman Yılmaz | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2016-6480 | B. Araştırma | Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FBA-2018-10349 | B. Araştırma | Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) İşleme Atıklarından Kollajen Eldesi | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2019 |
FYL-2015-5064 | Y.Lisans | KÜLTÜR KOŞULLARINDA SU SICAKLIK DEĞİŞİMİNİN YEŞİL KAPLAN KARİDESİ (Penaeus semisulcatus)?NİN YAĞ ASİDİ İÇERİĞİNE ETKİSİ | Metin Kumlu | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2017-8618 | B. Araştırma | Kıkırdaklı balık türlerinden Kemane Balığı Rhinobatos rhinobatosun Parazitik Kopeopod Faunasının Belirlenmesi | Argun Akif Özak | Yetiştiricilik | 2019 |
FYL-2017-9311 | Y.Lisans | ß-1,4-GLUKANAZ ENZİMİNİ ÜRETEN TOPRAK BAKTERİSİNİN İZOLASYONU VE in vitro MUTAGENEZ İLE GENETİK MODİFİKASYONU | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2017-7493 | B. Araştırma | İskenderun Körfezinden yakalanan Minekop, Umbrina cirrosa (Linnaeus 1758) balığının parazitik kopepod faunasının belirlenmesi. | İbrahim Cengizler | Yetiştiricilik | 2019 |
SÜF2012D7 | Doktora | FARKLI GIDALARDAN TANIMLANAN LAKTİK ASİT BAKTERİLERİNİN ORGANİK ASİT ÜRETİMİ, ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİ VE ANTİBİYOTİK DİRENÇ ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FYL-2014-2399 | Y.Lisans | Lepistes (Poecillia retuculata), Kılıç kuyruk (Xiphophorus helleri), Japon (Carassius auratus) ve Koi (Cyprinus carpio carpio) Balıklarında Bazı Sperm Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2019 |
FBA-2017-8659 | B. Araştırma | Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FBA-2017-9296 | B. Araştırma | KAYIP UZATMA AĞLARININ ÜZERİNDE BİRİKEN MADDE MİKTARI İLE 24 SAATLİK AV VERİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ VE AĞA TUTUNAN ORGANİZMALARIN BELİRLENMESİ | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FYL-2016-5889 | Y.Lisans | Genetik mühendisliği teknikleri ile yem katkısı balık probiyotiklerinin oluşturulması | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2017-8338 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi Balon Balığı Lagocephalus suezenzis Clark and Gohar 1953 Stokunun Bazı Popülasyon Dinamiği Parametrelerinin Belirlenmesi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2019 |
FBA-2016-6039 | B. Araştırma | Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FBA-2017-7405 | B. Araştırma | Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması | Mustafa Durmuş | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2019 |
FBA-2017-8477 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi Yuvarlak Sardalye Sardinella aurita ve Hamsi Engraulis encrasicolus Larvalarının Beslenme Yoğunluğu ve Besin Kompozisyonun İncelenmesi | Sinan Mavruk | Temel Bilimler | 2019 |
FDK-2016-5194 | Doktora | KUZEYDOĞU AKDENİZ?DE YETİŞTİRİCİLİK VE DOĞAL KOŞULLAR ALTINDAKİ ÇİPURA (Sparus aurata LİNNAEUS 1758)?LARIN BAĞIRSAK MİKROBİYOTASINDAN İZOLE EDİLEN POTANSİYEL PROBİYOTİK BAKTERİLERİN TANIMLANMASI VE KARAKTERİZASYONU | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2020 |
FBA-2019-11689 | B. Araştırma | İskenderun Körfezinde Hamsi Engraulis encrasicolus Larvalarının Günlük Büyüme ve Ölüm Oranlarının Belirlenmesi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2020 |
FYL-2019-12083 | Y.Lisans | Şabut (Tor grypus) yavrularının taurin destekli yemlerle beslenmesinin büyüme performansına üzerine etkileri | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2015-2768 | Y.Lisans | KAYSERİ VE KAHRAMANMARAŞ'TA BULUNAN İKİ İŞLETMENİN BETON HAVUZ VE KAFESLERİNDE YETİŞTİRİLEN GÖKKUŞAĞI ALABALIKLARININ (Oncorhynchus mykiss) ET VERİMLİLİĞİ VE BESİN İÇERİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2020 |
SÜF2013YL5 | Y.Lisans | FENOKSİETANOL VE AÇLIK SÜRESİNİN JAPON BALIĞININ (Carassius auratus) TAŞINMASINDA STOK MİKTARINA ETKİSİ | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2020 |
FBA-2018-10640 | B. Araştırma | Mikro ve makroalglerin Avrupa Deniz Levreği (Dicentrarchus labrax) yemlerinde kullanımının araştırılması | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2019-11789 | Y.Lisans | Elazığ İli Su Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi | Fatih Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2020 |
FBA-2016-7634 | B. Araştırma | İskenderun Körfezi Kıyılarında Dağılım Gösteren Lithophaga lithophaga Linne 1758 Popülsyonun Araştırılması | Sedat Gündoğdu | Temel Bilimler | 2020 |
FYL-2018-10429 | Y.Lisans | Miscanthus giganteus'dan Dark Fermentasyon ile Biyohidrojen Üretimi Üzerine Fizikokimyasal ve Enzimatik Ön İşlemlerin Etkisi | Aygül Küçükgülmez Yandım | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2020 |
FYL-2019-11168 | Y.Lisans | Adana İlindeki alabalık üretim işletmelerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2020 |
FBA-2018-10107 | B. Araştırma | Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin TTX Üretimlerinin İncelenmesi | Ali Rıza Köşker | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2020 |
FBA-2018-10358 | B. Araştırma | Farklı Koruyucu Katkı Maddelerinin Karideste Oluşan Melanosis Üzerine Etkilerinin Araştırılması | Aygül Küçükgülmez Yandım | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2020 |
FYL-2018-10644 | Y.Lisans | SAZAN (Cyprinus carpio L.) KULLANILAN AKUAPONİK ÜRETİM MODELİYLE REYHAN (Ocimum basilicum L.) VE LAVANTA (Lavandula angustifolia)'NIN FARKLI BİTKİ YATAKLARINDA YETİŞTİRİCİLİĞİ | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2018-10427 | Y.Lisans | Has Kefal Balığı (Mugil cephalus) Atıklarından Kollajen Eldesi ve Karakterizasyonu | Yasemen Yanar | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2020 |
FYL-2017-9323 | Y.Lisans | Kitosan Biyopolimeri ile Atık Sulardan Reaktif Red 198 Boyar Maddesinin Giderimi | Aygül Küçükgülmez Yandım | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2020 |
FBA-2018-11091 | B. Araştırma | Kızılırmak Havzası Şarkışla Çermikler HES Mevkii Bölgesinde Yaşayan Silurus glanislerde kirlilik indikatörü Aeromonas hydrophilaya Karşı immunolojik Yanıtların Belirlenmesi | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2015-3850 | B. Araştırma | Yumurtalık Kıyılarındaki İskenderun Körfezi Çizgili Gargur Balıklarının Pomadasys stridens Forsskal 1775 Bazı Popülasyon Dinamiği Parametrelerinin Belirlenmesi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2020 |
FYL-2014-2569 | Y.Lisans | Düşük Sıcaklıklarda Kanola ve Balık Yağlı Yemlerle Beslenen Nil Tilapiası (Oreochromis niloticus)'nın Yağ Asidi Değişimlerinin Araştırılması | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2015-4658 | B. Araştırma | Malatya ili su ürünleri tüketim algısının değerlendirilmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2016-6031 | Y.Lisans | Bor Mineralinin Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus Mykiss) Büyüme Performansına Ve Besin Kompozisyonuna Etkileri | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2020 |
FYL-2017-9563 | Y.Lisans | Omega 3 ve Omega 6 Yağ Asitlerinin İnsan Meme Kanseri MCF7 Hücre Hattındaki Apoptoz İlişkili Genler Üzerine Etkisi | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2020 |
FBA-2019-11995 | B. Araştırma | Zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsüle hamsi (Engraulis encrasicolus) yağlarının fizikokimyasal özellikleri ve oksidatif kararlılıkları üzerine etkileri | Gülsün Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FBA-2020-12786 | B. Araştırma | Potasyum Çinko ve Magnezyum ile zenginleştirilmiş Spirulina platensisin büyüme verimliliği ve biyokimyasal İçeriğinin Belirlenmesi | Oya Işık | Temel Bilimler | 2021 |
FYL-2019-12410 | Y.Lisans | Mikroenkapsüle Lactobacillus plantarum süpernatantı ile propolis ekstraktı kombinasyonlarının balıkta bozulmaya neden olan bakteriler üzerindeki antibakteriyel etkileri | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FYL-2020-12538 | Y.Lisans | Yem katkı maddesi olarak kitosan nanoparçacık ve demir Gökkuşağı alabalığının Oncorhynchus mykiss yüksek sıcaklıkta büyüme ve yem alımına olan etkileri | Orhan Tufan Eroldoğan | Yetiştiricilik | 2021 |
FBA-2017-8236 | B. Araştırma | Türkiye'nin Doğu Akdeniz Kıyılarında Yayılım Gösteren İki Diplodus Populasyonunda DNA Barkodlama ve Filogenetik analiz | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2021 |
FDK-2015-3283 | Doktora | BALIK YEMİ KATKISI ß-GLUKANAZ ENZİMLERİ ÜRETEN REKOMBİNANT Bacillus subtilis SUŞLARININ GELİŞTİRİLMESİ | Makbule Baylan | Temel Bilimler | 2021 |
FYL-2019-11550 | Y.Lisans | Türkiye'deki Barbunya Balıkçılığının Resmi İstatistiklere Dayalı Olarak Değerlendirilmesi | Dursun Avşar | Temel Bilimler | 2021 |
FBA-2019-11927 | B. Araştırma | Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FBA-2019-12250 | B. Araştırma | Yumurtalık Bölgesinde Uygulanan Paraketa ile Levrek Avcılığının Özelliklerinin İncelenmesi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FBA-2019-11949 | B. Araştırma | Farklı Oranlarda Adaçayı Esansiyel Yağı ile Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağının Depolama Süresince Oksidasyon ve Yağ Asitlerindeki Değişimlerin Belirlenmesi | Mustafa Durmuş | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FDK-2015-3134 | Doktora | SU ÜRÜNLERİ İŞLETMELERİNDE ÇALIŞAN MÜHENDİSLERİN İŞ DOYUMU VE GÜVENLİK İKLİMİ TUTUMU İLE İŞTEN AYRILMA NİYETLERİNİN BELİRLENMESİ | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2021 |
FYL-2018-11167 | Y.Lisans | Mersin Bölgesindeki alabalık üretim işletmelerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2021 |
FYL-2019-11654 | Y.Lisans | Karides Kabuklarından Elde Edilen Kitosan Biyopolimerinin Pestisit Adsorpsiyon Özelliklerinin Belirlenmesi | Aygül Küçükgülmez Yandım | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FDK-2015-4059 | Doktora | Spirulina platensis ve Chlorella vulgaris den elde edilen ekstraktların soğuk depolanan (2+-2 0C) sardalya (Sardina pilchardus) filetoları üzerindeki antioksidan ve antimikrobiyal etkileri | Esmeray Kuley | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FBA-2019-11947 | B. Araştırma | Sağlıklı Sibirya Mersin Balıklarında (Acipenser baerii Brandt 1869) bazı hematolojik ve immünolojik parametrelerin referans değerlerinin belirlenmesi | İbrahim Cengizler | Yetiştiricilik | 2021 |
FBA-2018-11155 | B. Araştırma | Scenedesmus obliquus'un fotobiyoreaktör sistemde kültürü ve besin kompozisyonunun belirlenmesi | Leyla Uslu | Temel Bilimler | 2021 |
FBA-2018-9795 | B. Araştırma | Ceviz Yağı ile Hazırlanmış Yemlerin Çipura Gelişimi Üzerine Etkileri | Mahmut Ali Gökçe | Yetiştiricilik | 2021 |
FBA-2019-12015 | B. Araştırma | Blek tetra (Gymnocorymbus ternetzi) ve konkinyus (Pethia conchonius) balıklarının termal tolerans parametrelerinin belirlenmesi | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2021 |
FBA-2019-11854 | B. Araştırma | Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması | Yeşim Özoğul | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2021 |
FDK-2018-11380 | Doktora | Sıvı ve Toz Formda Üretilen Balık Çorbalarının Depolama Süresince Kimyasal Fiziksel Mikrobiyolojik ve Duyusal Kalitesinin İncelenmesi | Abdurrahman Polat | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FYL-2018-11153 | Y.Lisans | SİVAS-ŞARKIŞLA YUKARI KIZILIRMAK HAVZASI ÇERMİKLER HES BÖLGESİNDE YAŞAYAN SAZAN (Cyprinus carpio, Linnaeus 1758)?DA Aeromonas hydrophila?YA KARŞI ANTİKOR YANITIN BELİRLENMESİ | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2022 |
FBA-2020-12629 | B. Araştırma | Kızılırmak Havzası'ndan Yakalanan Cyprinidae Türlerinin Karaciğer Solungaç ve Bağırsak Dokularındaki Oksidatif Stres Biyomarkırları | Aysel Şahan | Yetiştiricilik | 2022 |
FYL-2015-3515 | Y.Lisans | Kalecik Baraj Gölü(Osmaniye)'nde Yetiştiriciliği Yapılan Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)'nda Larnea Araştırmaları | İbrahim Cengizler | Yetiştiricilik | 2022 |
FYL-2019-11610 | Y.Lisans | AKYATAN LAGÜNÜN DE ÇUKUROVA GÜMÜŞİ HAVUZ BALIĞI Carassius gibelio BLOCH 1982 POPULASYON DİNAMİĞİ PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ | Meltem Manaşırlı | Temel Bilimler | 2022 |
FYL-2019-11743 | Y.Lisans | Ay Yengeci( Matuta victor)' nin Yumurtalık Sahillerinde Adana Bulunurluğu ve Bazı Biyolojik özellikleri | Canan Türeli | Temel Bilimler | 2022 |
FYL-2014-3163 | B. Araştırma | TAZE VE FÜME ALABALIK ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN PROTEİN HİDROLİZATLARININ PROTEİN KALİTESİNE TİCARİ ENZİMLERİN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI | Abdurrahman Polat | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FBA-2019-11904 | B. Araştırma | Farklı protein içerikli yemlerin Şabut Balığı (Tor grypus)nın gelişimi ve büyüme performansı üzerine etkisi | Suat Dikel | Yetiştiricilik | 2022 |
FYL-2019-11698 | B. Araştırma | Balık derisinden kollajen ekstraksiyonu ve biyopolimer film üretiminde kullanımı | Yasemen Yanar | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FYL-2020-13301 | Y.Lisans | Türkiyenin Kuzeydoğu Levant Kıyısında Yer Alan İskenderun ve Mersin Körfezindeki Kupeslerin Boops boops Linnaeus 1758 Bazı Popülasyon Dinamiği Parametrelerini Belirlenmesi | Sinan Mavruk | Temel Bilimler | 2022 |
FYL-2019-11802 | Y.Lisans | Mikroalg Tetraselmis suecica Chlorodendrophyceaenın Tübular Fotobiyoreaktörde Kültürü | Leyla Uslu | Temel Bilimler | 2022 |
FYL-2019-11734 | Y.Lisans | Panel Fotobiyoreaktörlerde Mikroalg Monoraphidium contortum Chlorophyceae'un Dışarı Kültürü | Leyla Uslu | Temel Bilimler | 2022 |
FYL-2019-12032 | Y.Lisans | Karanfil yağının japon balığının Carassius auratus taşınmasında stoklama yoğunluğu üzerine etkisi | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2022 |
FYL-2019-11433 | Y.Lisans | Kılıçkuyruk Xiphophorus helleri ve Plati X Maculatus Balıklarının Termal Tolerans Parametrelerinin Belirlenmesi | Mahmut Yanar | Yetiştiricilik | 2022 |
FDK-2016-7368 | Doktora | İskenderun Körfezi Stomatopodlarının Crustacea Bazı Biyolojik Özellikleri | Canan Türeli | Temel Bilimler | 2022 |
FDK-2016-7509 | Doktora | Deneysel ortamda oluşturulan Pulslu Manyetik Alanının PMA Erugosquilla massavensis Kossmann1880 in Kaslarındaki kasılma kuvvetine ve kas proteinlerine etkilerinin araştırılması | Canan Türeli | Temel Bilimler | 2022 |
FYL-2019-12328 | Y.Lisans | Yumurtalık Koyu'nda Bırakma Olta Takımlarına Yem Temininde Kullanılan Uzatma Ağlarının Seçicilik Parametrelerinin Belirlenmesi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FYL-2019-12289 | Y.Lisans | Yumurtalık Koyu'nda (Doğu Akdeniz) Dağılım Gösteren Chelon auratus (Sarı Kulak Kefal)'un Büyüme ve Beslenme Özelliklerinin Belirlenmesi | Caner Enver Özyurt | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FDK-2017-9418 | Doktora | DÜŞÜK SICAKLIKTA BALIK YAĞI YERİNE KULLANILAN BİTKİSEL YAĞ KAYNAKLARININ AVRUPA DENİZ LEVREĞİ (Dicentrarchus labrax L.) VE ÇİPURA (Sparus aurata) ÜZERİNE ETKİLERİ | Oğuz Taşbozan | Yetiştiricilik | 2022 |
FBA-2018-10686 | B. Araştırma | Trol Balıkçılığındaki Yönetim Stratejilerinin TekTür Bazlı Modeller ile İncelenmesi | İsmet Saygu | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FBA-2017-5999 | B. Araştırma | Kuzeydoğu Akdeniz'de Kalın Paragat Avcılığı | Gökhan Gökçe | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |
FBA-2019-11875 | B. Araştırma | Balık ve Sığır Derisi Jelatinlerinden elde edilen yenilebilir filmlerin fizikokimyasal ve film oluşturma özelliklerinin karşılaştırılması | Yasemen Yanar | Avlama ve İşleme Teknolojisi | 2022 |