Kısa Bilgiler

Fakültemiz lisans eğitimi vermenin yanında, çok geniş bir alanda akademik çalışmalar yürütmektedir. Denizler ve iç suların abiyotik özellikleri, kirlilik sorunları ve kirlilik etmenleri, bu alanlarda yaşayan en küçüğünden en büyüğüne canlıların biyolojileri, popülasyon dinamikleri, kontrollü ortamda yetiştirilmeleri, avcılıkları, gıda nitelikleri çalışılan konulardan bazılarıdır. Dolayısıyla fakültemizin akademik çalışma alanını kısa cümlelerle anlatmanın olanaklı olmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak çalışma alanlarımızın neler olduğu konusunda, ilgilisine bilgi vermekte sorumluluğumuzdur. Bu nedenle farklı bir yol izledik ve hocalarımızın çalıştıkları konularda hazırladığı kısa bilgi notları ile kendimizi anlatmaya çalıştık. Bu notlar içerisinde, balık havuzlarında bitki yetiştirilmesinden, kaybolan av araçlarının yaptığı hayalet avcılığa, kullandığımız tıbbi ilaçların su ortamındaki etkisinden balığın besin değerinin önemine kadar farklı başlıklar göreceksiniz. Elbette bu yazılar sadece çalışma alanlarımızı göstermeyecek, sivil toplum içerisinde ilgilisine kısa ve ilgi çekici bilgilerde sağlayacak… Saygılarımızla….

AKUAPONİK SİSTEMLER 

Dr. Şefik Surhan TABAKOĞLU

 

ANTARTİKA

Doç. Dr. Sinan MAVRUK

ATIK VE YAN ÜRÜNLERİN İŞLENMESİ

Prof. Dr. Gülsün ÖZYURT

 

BALIK BESLEME VE BALIK YEMLERİ

Doç.Dr. Oğuz TAŞBOZAN

BESİN VE RİSK

Doç. Dr. Mustafa DURMUŞ

 

DENİZ KAPLUMBAĞALARI

Arş. Gör. Dr. İrem Nur YEŞİLYURT

FİTOPLANKTON

Prof. Dr. Sevim POLAT

 

HAYALET AVCILIK

Prof.Dr.Caner Enver ÖZYURT

SU ORTAMINDAKİ İLAÇLAR

Arş.Gör.Dr.Evşen GÜZEL

 

İHTİYOPLANKTON

Doç.Dr.Sinan MAVRUK

KİTİN-KİTOSAN

Prof. Dr. Aygül KÜÇÜKGÜLMEZ YANDIM

 

LAKTİK ASİT BAKTERİLERİ

Doç. Dr. Esmeray KULEY

MİKROPLASTİKLER

Doç.Dr. Sedat GÜNDOĞDU

 

MÜSİLAJ

Prof. Dr. Sevim POLAT

SU ÜRÜNLERİNDE NANOTEKNOLOJİ

Prof. Dr. Yeşim ÖZOĞUL

 

Spirulina

Prof. Dr. Oya IŞIK

YABANCI-YAYILIMCI TÜRLER

Doç. Dr. Sinan MAVRUK

 

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ

Prof. Dr. O. Tufan EROLDOĞAN

ZEHİRLİ BALIKILAR

Doç. Dr. Ali Rıza KÖŞKER