İşletmemiz, su ürünleri fakülteleri arasında en büyük ve geniş olanaklara sahip tatlı balıkları araştırma istasyonudur. 1978 yılında kurulan işletme, sazan balık havuzlarının teknik özellikleri temel alınarak projelendirilmiştir. 1985 yılına kadar sazan üzerinde pek çok sayıda denemeler yapılmış; ancak, daha sonraki çalışmalar, İsrail ve Suriye’ den getirilen Tilapia (tatlı su çipurası) ve akvaryum balığı türleri üzerinde yoğunlaşmıştır.
35.000 m2’lik alana konuşlanmış olan işletmede, 300 m2 yönetim binası ve büyüklükleri 20, 180, 240, 530 ve 950 m2 arasında değişen ve toplam alanı 10.000 m2 ‘yi bulan betonarme balık havuzları mevcuttur.
İşletme suyu, Seyhan baraj gölünden beslenen DSİ’ nin bir sulama kanalından karşılanmaktadır. Su debisi yaklaşık 300 L/sn’dir. Ayrıca işletmemizde debisi 20/sn ve sıcaklığı 20 °C’ olan 1 adet çakma kuyu mevcuttur.
İşletmemiz Türkiye’nin pek çok bölgesindeki özel kuruluşlara veya üniversitelere üretim veya araştırma amaçlı yavru Tilapia balığı sağlayarak önemli bir hizmet vermektedir. İşletme, ayrıca Türkiye’nin, özel sektör de dahil olmak üzere, sayılı akvaryum balığı üretim işletmeleri arasında yer almakta olup, aynı zamanda bölge üreticileri için model olan ve kaliteli anaç sağlayan referans bir merkez durumundadır. Yılda 100. 000 adet akvaryum balığı üreterek, döner sermaye bütçesine önemli katkı getirmektedir.
Bunlara ek olarak, İşletme 20.04.2019 tarih ve 30751 sayılı resmi gazetede yayınlanan ”Bilimsel Amaçlar İçin Kullanılan Sucul Omurgalı Canlıların Refah ve Korunmasına Dair Yönetmelik” kapsamında gerekli incelemelere tabi tutulmuş “Bilimsel Çalışma İzin Belgesi” almaya uygun bulunmuştur.