T.B.M.M'de Musilaj Sunumu

Fakültemiz Temel Bilimler Bölümü Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sevim Polat, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başta Marmara Denizi Olmak Üzere Denizlerimizdeki Müsilaj Sorununun Sebeplerinin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun 04.08.2021 tarihli toplantısında ‘’Denizlerimizde Aşırı Alg Artışları ve Müsilaj Olayının Nedenleri, Etkileri ve Çözüm Önerileri‘’ konulu bir sunum yapmıştır. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, İstanbul Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi’nden de bilim insanlarının katıldığı toplantıda denizlerimizde yapılan izleme çalışmaları, müsilaj oluşumu, müsilaja neden olan organizmalar, aşırı alg artışları ve musilaj oluşumunun önlenmesi için çözüm önerileri konularında sunumlar yapılmıştır.