En Başarılı Bilim Adamları Sıralamasında Fakültemizden Dört Akademisyenimiz Yer Aldı

Webometrics, Türkiye'nin de aralarında olduğu farklı ülkelerin en başarılı bilim insanları sıralamasını yaptı.

Avrupa birliği 7. çerçeve programı kapsamında "Project Acumen" adıyla desteklenen bir projede yapılan bir çalışmada Türkiye ve Avrupa'da bilim insanlarının başarı sıralaması çıkartıldı.

Üniversitelerin sıralamasını yaparak adını duyurmuş olan webometrics, h indeksi ve atıf sayılarını göz önünde bulundurarak Türkiye'de en başarılı ilk 2000 bilim insanının listesini Webometrics web sitesinden yayınlandı (http://www.webometrics.info/en/node/72).

Fakültemizden 4 öğretim üyesi de bu listede yer aldı. 2000'den fazla bilim insanı arasından seçilmiş ve Google Scholar, Web of Science verilerine göre incelemesi yapılarak oluşturulmuş "En Başarılı Bilim İnsanları" listesinde, fakültemizden Prof.Dr. Fatih Özoğul 244., Prof.Dr. Metin Kumlu 456., Prof.Dr. O. Tufan Eroldogan 848. ve Doç.Dr. Tuncay Kuleli ise 2324. sırada yer aldı.

Değerli hocalarımıza bu katkılarından dolayı teşekkür ederiz.