Fakültemiz, TAGEM ve ICCAT tarafından yapılan çalışmada orkinoslar uydu takip cihazları ile markalanmıştır.

Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) ortaklığıyla gerçekleştirilen araştırma kapsamında, Doğu Akdeniz’de mavi yüzgeçli Atlantik orkinos balıklarına uydu takip cihazları takılmıştır. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü (AKSAM) tarafından organize edilen ve fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Sinan MAVRUK’un katıldığı saha çalışmasında 13 adet orkinos bireyi pop-up MiniPAT uydu takip cihazı ile markalanmıştır. Elde edilen veriler türün göç davranışları ve popülasyon yapıları hakkında önemli bilgiler elde edilmesini sağlayacaktır.