Su Ürünleri Yetiştiriciliği, sucul canlıların okyanus ve tatlı su kaynaklarında gıda veya diğer amaçlar için tank, havuz ve kafes gibi alanlarındaki özel üretimdir. 2022 yılındaki toplam yetiştiricilik üretimi, çoğunlukla insan gıdası olarak kullanılmak üzere 87,5 milyon ton sucul canlı, hem gıda hem de gıda dışı kullanımlar için 35,1 milyon ton alg, süs amaçlı 700 ton deniz kabuğu ve inci olmak üzere toplam 122,6 milyon tona ulaşmıştır. Ülkemizde ise su ürünleri üretimi her geçen yıl artış göstermektedir. 2021 yılındaki toplam su ürünleri üretimi 421 bin ton olup, 2022 yılında bu üretimin 515 bin tona ulaşması beklenmektedir. Ülkemizin 2023 su ürünleri üretim hedefi ise 600 bin tondur. Sektördeki üretim ve işleme teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak, su ürünleri ihracatımızda yıldan yıla sürekli bir artış gözlenmiş ve 2020 yılında miktar olarak 201 bin tona, değer olarak 1,06 milyar dolara çıkmıştır. Ülkemiz, 2021 yılında çipura ve levrek üretiminde Dünyada birinci sırada gökkuşağı alabalığı üretiminde Dünyada ikinci sırada yer almıştır
Fakültemiz bünyesinde; larva beslemesi ve üretim modellerinin geliştirilmesi üzerine ulusal ve uluslararası projeler yürütülmektedir. Bu çalışmalar, fakültemizin Deniz ve Tatlı Su Ürünleri Araştırma İstasyonlarında gerçekleştirilmektedir.
Prof.Dr. O. Tufan EROLDOĞAN